woensdag 13 maart 2019

Den Bosch: man komt onder metalen plaat van 2000 kilo

Een medewerker van het Amerikaanse bedrijf Caterpillar gevestigd aan de Sigarenmakerstraat in Den Bosch is door nog onbekende oorzaak onder een metalen plaat van 2000 kilo terecht gekomen. De werknemer is overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verder is nog onduidelijk hoe het met de man gaat. Het bedrijf doet geen mededelingen voor het contact heeft gehad met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten.

Er moesten diverse hulpinstanties ter plaatse komen: een traumahelikopter, drie politie-eenheden, meerdere ambulances en de brandweer.

Caterpillar maakt in Den Bosch diverse producten die aan de machines van Caterpillar worden bevestigd zoals graafbakken, grijpers en hydraulische scharen. Het bedrijf maakt deze van plaatstaal tot eindproduct. Een woordvoerder van het bedrijf zei in maart 2017 in het Stadsblad dat een grote stap zou worden gezet om de kans op bedrijfsongevallen te verkleinen.

Onderdelen en constructies zouden worden voorzien van ‘een magnetische beschermhoek’. ,,Omdat wij vaak met zware onderdelen en constructies werken, waar veel scherpe randen aan kunnen zitten, zijn we op zoek gegaan naar een product dat ons en de bezoekers beschermt tegen stoot- en snijgevaar’’, dat zei de medewerker destijds.

Brabants Dagblad, 12 maart 2019