dinsdag 25 juni 2024

Eindhoven: ijzeren buis valt van achtste verdieping, man ernstig gewond

Een ijzeren buis is van de achtste etage van een bouwplaats op het hoofd van een bouwvakker gevallen in Eindhoven. Het slachtoffer droeg een helm, maar raakte toch ernstig gewond. Hij was na het bedrijfsongeval op de Gerard Philipslaan wel aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is ingeschakeld om het ongeval te onderzoeken.

Een aantal van de bouwvakkers heeft na het ongeluk het werk neergelegd. Zonder netten rondom de steiger is het niet verantwoord om er te werken, zo laat een van hen weten. Als die netten er wél waren geweest, had dit ongeluk volgens hem voorkomen kunnen worden.

Een traumaheli landde midden in de stad bij het Beursgebouw, waarna de arts en een verpleegkundige door de politie met spoed naar de plaats van het ongeval zijn gebracht. Dat was bij een appartementencomplex in aanbouw vlak achter het Philips Stadion.

Volgens de Arbeidsinspectie is de man geraakt door een stempel: een stalen buis om betonnen vloeren te ondersteunen. Volgens de collega van het slachtoffer had een andere bouwvakker op de steiger een de stempel in zijn hand. De bouwvakker op de steiger verstuikte zijn rechterenkel. Daarop liet hij de buis vallen, die op het hoofd terechtkwam van de collega die beneden op de grond stond.

Omroep Brabant, 24 juni 2024