woensdag 12 juni 2024

Zutphen: brandweer bevrijdt man die onder rupsmaaier terechtkomt

Een man is onder een grasmaaier met rupsbanden terechtgekomen in Zutphen. Hij is gewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.

Het ongeluk gebeurde op de Hof van Wesse. Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie laat weten dat het gaat om een werknemer van een bedrijf, maar wil verder niet kwijt om welk bedrijf het gaat. Ook nadere personalia van de man worden niet vrijgegeven.

Een woordvoerder van de gemeente Zutphen laat weten dat het in elk geval niet om werkzaamheden gaat die vanuit de gemeente worden uitgevoerd.

De man werd door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijd. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is. Er is ook een traumahelikopter vanuit Vliegbasis Volkel opgeroepen, maar die keerde voor de landing weer terug.

De omgeving van het ongeval is door de politie afgezet. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de Arbeidsinspectie nader onderzoek doet naar wat er precies is gebeurd.

Een rupsmaaier is een grasmaaier met rupsbanden die onder andere kan worden gebruikt voor het maaien van gras op hellingen of ander lastiger begaanbaar terrein. Het gaat om een apparaat dat op afstand bestuurd wordt. Het is niet bekend of het ongeval is gebeurd tijdens het maaien zelf of bijvoorbeeld bij het vervoer van de rupsmaaier of het in- of uitladen.

BN De Stem, 11 juni 2024