donderdag 27 juni 2024

Moerdijk: aannemer overleden door beknelling

Door een ongeval op het terrein van Shell Chemicals Park aan de Chemieweg in Moerdijk is een aannemer om het leven gekomen. Volgens de Arbeidsinspectie raakte de man bekneld onder een zwaar voorwerp. Het gaat om een industriĆ«le schoorsteen, schrijft Omroep Brabant. De aannemer was daar samen met andere bouwvakkers aan het werk bij een van de gebouwen.

Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. Daar doet de Arbeidsinspectie onderzoek naar. Dat kan nog weken duren, laat een woordvoerder weten aan de regionale omroep. "We gaan onder meer getuigen horen en de plek waar het gebeurde onderzoeken."

"Dit incident raakt ons diep en treft veel mensen", aldus een woordvoerder van Shell. "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega's van het slachtoffer."

Shell wil niet zeggen om welk pand het gaat, of het pand gesloten is en wat voor gevolgen dat voor de bedrijfsvoering heeft. "De nazorg voor mensen die hierdoor getroffen zijn heeft voor ons prioriteit", zegt een woordvoerder.

NOS, 26 juni 2024